události
HomeMagazínPřeměna malého bytu odhalila původní nedokonalosti a rušivé prvky skryla

Přeměna malého bytu odhalila původní nedokonalosti a rušivé prvky skryla

- Reklama -aktualita

Na začátku byl byt poznamenán nánosy let a vkusem jeho obyvatel. Kvalitní projekt interiérové ​​designérky Susanna Cots jej proměnil k nepoznání. Byt navrhla tak, aby „svým prostorovým charakterem odpovídal osobnosti člověka, který v něm žije a zároveň respektoval a podporoval stabilní, vědomý a současný stav mysli“.

Autorka proměny interiéru si jako hlavní prostředek k dosažení cíle stanovila dva základní úkoly. V první řadě bylo třeba odhalit nedokonalosti ukryté pod nánosy let, které daly bytu speciální charakter a navrátily mu jeho jedinečnost. Druhým momentem
bylo – naopak – ukrýt to, co prostoru odčerpávalo energii a kazilo proudění pozitivní energie.

Nerovné stěny a odhalené zdivo

Nerovné stěny, které vznikly v průběhu času, očistily a staly se hlavním charakteristickým rysem celého bytu. Jejich zajímavá struktura a „moudrost získaná časem“ jsou hlavními dekorativními prvky bytu. Vynikají také díky tomu, že v prostoru dominuje bílá barva a minimalistické tvary.

Exploze bílé šíří světlo a zvětšuje prostor

Jelikož byt neměl velké rozměry, designérka hledala řešení, jak znásobit světlo a opticky zvětšit prostor bytu. Podařilo se jí to díky maximálnímu použití bílé barvy. Prakticky všechno v bytě je
bílé – kromě očištěných stěn, podlahy, kovových a dřevěných detailů. Bílá zároveň funguje jako „prázdné plátno podporující kreativitu majitele“ bytu.

Vyklápěcí stůl i útulný prostor pro práci

Dispozice bytu je funkčně rozčleněna vloženým blokem. Jak jinak v bílé barvě. Skrývá hygienické zázemí a technické záležitosti. V centrálním objemu se nachází kuchyňská linka s barovým pultem i pohovka jako symbol obývacího pokoje a relaxu.
Nejlepší na něm je to, že dokáže velmi rychle zmizet a v případě potřeby se opět objevit – stačí jej vyklopit nebo vrátit do původní polohy, ve které zapadá do vestavěného úložného prostoru.

Postel s úložištěm a stylová pracovna

Jelikož v menších bytech nikdy není dostatek úložných míst, Susanna Cots do ložnice umístila postel s čelem, které má funkci odkládacího prostoru, úložiště. Díky těmto chytrým řešením, nic neruší tok myšlenek domácího, vše má své pevné místo a čistota prostoru zároveň provokuje k tvořivosti. Za odhalenou zdí se nachází dřevěný pracovní stůl s policemi a malým okénkem (pravděpodobně zde kdysi byla spíž nebo koupelna). I tato malá pracovna je řešena tak, aby nepůsobila rušivě, ale inspirativně.

- Reklama -podnikatel
- Reklama -PR články
Must Read
- Reklama -PR články
Related News
- Advertisement -podnikatel